Baristický kurz pro kavárnu
Známe recept na úspěšnou kavárnu – je to samozřejmě skvělá káva, pro kterou se zákazníci rádi vracejí. Každé espresso musí být dokonalé a vždy jedno jako druhé. A to samé platí i pro cappuccino, caffè latte a všechny další nápoje, které zařadíte do svého nápojového lístku.
Bez kvalitního kávovaru, mlýnku a čerstvé kávy se určitě neobejdete. Jsou to ale hlavně zaměstnanci, kteří jsou srdcem každé výjimečné kavárny. Kávu musí připravovat precizně a vždycky s láskou. V BUNA CAFÉ vám pomůžeme vyškolit personál, který se perfektně vyzná ve světě kávy, potřebných technologiích, postupech a přípravě kávových nápojů.
Obsah a cíle kurzu - co Vás naučíme
Baristický kurz přizpůsobíme na míru vašim požadavkům. Zaměříme se hlavně na oblasti, které budou pro vaši kavárnu největším přínosem. V případě zájmu vám rádi poradíme s výběrem vhodných technologií (s ohledem na finanční možnosti a vytíženost vašeho provozu). Pomůžeme vám také sestavit nápojový lístek a vybrat takovou kávu (druh a stupeň pražení), která bude chutnat většině vašich zákazníků.
Účastníci kurzu získají komplexní přehled o kávě a technologiích nezbytných pro její přípravu. Dále se naučí:
- připravovat dokonalé espresso podle definovaných parametrů
- perfektně nastavit elektrický mlýnek a správnou hrubost mletí
- správnou techniku pěchování
- bezchybně ovládat pákový kávovar, porozumí jednotlivým procesům a funkcím
- šlehat mléko pro mléčné speciality a základy latte art (kreslení obrázků mlékem)
- správně pečovat o kávovar i mlýnek (pravidelná údržba, odvápňování apod.)
- jak kávu správně skladovat, aby vydržela co nejdéle čerstvá
- jaký je rozdíl mezi arabikou a robustou
- jak mohou jednotlivé druhy káv v kombinaci se stupněm pražení ovlivnit chuť připraveného nápoje
Moderní školící centrum
Kurz standardně pořádáme v našem moderně vybaveném školícím centru v Rudné u Prahy. Oproti prostředí běžné kavárny zde máme celkem 6 plně vybavených kávových koutků, baristé se tak nemusí střídat u jednoho stroje. A to je opravdu velká výhoda. Příprava kávy vyžaduje spoustu praxe, kterou koukání, jak kávu připravuje někdo z kolegů, rozhodně nenahradí. Můžete si tak být jistí, že čas, který u nás strávíte, využijete na maximum.
Součástí každého stanoviště je profesionální kávovar Ascaso Baby T Plus, který patří mezi naprostou technologickou špičku, a výkonný elektrický mlýnek Eureka Mignon Specialita.
Bohaté know-how
Kurz pro zaměstnance kavárny vede zkušený barista a spolumajitel BUNA CAFÉ Oldřich Smítal. Od roku 2011 se specializuje na odborné poradenství v oblasti kávy a technologií. Ve firmě má dále na starosti pražení kávy, obchodní záležitosti a strategické řízení. O kávě a kávovarech toho ví opravdu hodně. Dobře poradí jak vám, provozovatelům kaváren, tak i vašim baristům.
Proč si vybrat BUNA CAFÉ
Máme dlouholeté zkušenosti ze světa kávy. Spolupracujeme s předními světovými výrobci baristického příslušenství a prodáváme pouze kvalitní technologie, které odpovídají našim vysokým standardům. Provozujeme také vlastní servis a pražírnu kávy. Vyrábíme vlastní baristické pomůcky, vyvíjíme a instalujeme PID regulaci do kávovarů, provádíme sériové i individuální úpravy kávovarů.
Rádi Vám pomůžeme realizovat sen o perfektní kavárně.
Zaškolíme Váš personál, poradíme s výběrem technologií.
Pořadatel kurzu a školitel:
- Ing. Oldřich Smítal
- (IČ: 02131838, není plátce DPH)
- Ing. Jiří Nykl
- (IČ: 73581356, není plátce DPH)
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236