Tradiční pražení (Itálie) strana 1 z 3
Filtrování
Celkem 54 produktů
Tradiční pražení (Itálie)
Tmavě praženou kávu vyhledává spíše ten, kdo upřednostňuje tradiční italské espresso. V chuťovém profilu této kávy lze nalézt spíše hořké tóny čokolády, oříšků, mandlí či pečeného chleba. Kyselost (acidita) je v důsledku delšího pražení potlačena, přesto však mohou být v chuti v menší míře zastoupeny také ovocné tóny.
Obecně lze říci, že s tmavším zrnem se chuť jednotlivých káv více sjednocuje, ale snažíme se pražit tak, aby si každá káva stále zachovala svoji autentickou chuť.
Začátečníkům se bude výrazně lépe pracovat s tradičním pražením. Tato káva je jednodušší na přípravu a má výrazně zajímavější cremu. Oleje obvykle více vystupují na povrch zrna, proto toto pražení doporučujeme zpracovat rychleji, než je tomu u světlých zrn. Ideálně kávu spotřebujte do 2 - 3 týdnů, maximálně do měsíce od data pražení.
Více v sekci Pražírna.