Rancilio Silvia BC PID
Barevné provedení
-
doporučujeme
-
skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
-
doprava zdarma
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento kávovar dodáváme s vlastní elektronikou – PID regulací teploty a dalšími funkcionalitami (certifikace CE).
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Další varianty tohoto produktu
Rancilio Silvia BC PID (BUNA CAFÉ edice) vznikl úpravou velmi oblíbeného kávovaru Rancilio Silvia, do kterého instalujeme elektroniku vlastní výroby s celou řadou užitečných funkcí. Všechny provedené změny vám výrazně usnadní přípravu vaší oblíbené kávy a dají vám větší kontrolu nad celým procesem extrakce espressa.
Kávovar automaticky nepřechází do úsporného režimu, má sníženou hlučnost/vibrace a vyniká velice kultivovaným chodem. Tlakovou hadici izolujeme speciálním materiálem, takže nedochází k přenosu vibrací na tělo kávovaru.
Další velkou výhodou modelu Rancilio Silvia BC PID je instalace nového mosazného difusoru, který prošel speciální úpravou. To vám v budoucnu umožní kávovar jednoduše osadit precizními sprchami IMS v pohodlí domova, aniž byste jej museli převážet do servisu. Kávovary vyrobené po roce 2020 nelze bez upraveného difusoru precizními sprchami osadit, jelikož je průměr původního difusoru o několik setin milimetru větší než průměr sprch.
Originální sprchu, kterou výrobce kávovar standardně osazuje, jsme vyměnili za námi upravenou sprchu se specificky zahloubeným středem, která v kombinaci se zápustným šroubem vytváří rovnou plochu. To přispívá k lepší konzistenci kávového puku, a tím pádem i k dokonalé extrakci kávy.
Izolace tlakové hadice.
Snížení vibrací a hlučnosti – vibrace kávovaru jsme změřili a maximálně utlumili. Úprava zahrnuje také změnu polohy čerpadla.
Kávovar před a po osazení upraveným difusorem a sprchou se zápustným středem.
Nejzásadnější přidanou hodnotou je zvýšení tepelné stability pomocí PID regulace a elektronického termostatu. Teplotu bojleru a teplotu hlavy kávovaru kontrolují dva nově nainstalované snímače.
Barista může také regulovat výkon čerpadla, nastavovat funkci předspaření a na přehledném displeji sledovat celý průběh extrakce, a to včetně zobrazení času extrakce. Na kávovaru lze také nastavit dva uživatelské profily.
Kávovar se umí sám probudit v určený čas, aby byl dobře nahřátý pro vaši ranní kávu. Nastavit lze také čas uspání kávovaru. Mezi další přidané vybavení patří tlakoměr, senzor nízké hladiny vody v zásobníku na vodu a barevné LED osvětlení pracovního prostoru.
Výše zmíněnou elektroniku a vybavení jsme navrhli a vyvinuli proto, abychom rozšířili technické možnosti kávovaru a zlepšili komfort obsluhy. Díky tomu uspokojí kávovar Rancilio Silvia BC PID i ty nejnáročnější požadavky každého baristy, který chce mít přípravu kávy plně ve svých rukou.
Podrobný manuál, kde je vše vysvětleno a popsáno, naleznete zde.
Kávovar Rancilio Silvia je jediným domácím modelem od italské firmy Rancilio, která se specializuje především na výrobu profesionálních kávovarů a baristického vybavení. Aby však vyhovoval těm nejnáročnějším požadavkům, pyšní se naprosto profesionálními parametry a mezi domácími kávovary v podstatě vytváří úplně samostatnou kategorii. Zároveň je však stále dostupný za velice příznivou cenu.
Kromě již zmíněné PID regulace přispívá k jeho vysoké tepelné stabilitě i robustní mosazná hlava s rozměrem 58 mm a velký mosazný bojler s kapacitou 0,3 litru. Ke kávovaru dodáváme také standardní příslušenství, mezi které patří masivní 580g páka s ergonomicky tvarovanou rukojetí, a to včetně filtrů na jednu a dvě porce kávy.
Milovníci mléčných specialit ocení především výkonnou trysku na páru, která je ke kávovaru připojena kloubem. To umožňuje její všestranný pohyb, což velice usnadňuje šlehání mléka i v konvičkách různých velikostí a tvarů. Díky režimu horká voda lze na kávovaru připravit například i prodloužené espresso.
Samozřejmostí je také velký zásobník na vodu s vrchním plněním a kapacitou 2,4 litru, který zajistí dlouhý provoz bez nutnosti vodu neustále doplňovat. Kávovar je dále vybaven pasivním nahříváním šálků – v nahřátém šálku si svou kávu více vychutnáte, udrží si lépe tu správnou teplotu a aroma.
Nedílnou součástí kávovaru jsou i důležité bezpečnostní prvky. Kávovar obsahuje tři termostaty – jeden pro teplotu kávy, druhý pro teplotu páry, třetí proti přehřátí bojleru s možností resetu po odšroubování a odklopení vrchního krytu. Třícestný ventil slouží k uvolnění tlaku vody z hlavy kávovaru po extrakci kávy. Přebytečná voda je uvolněna do odkapávače. Výsledkem je mimo jiné vyschlý kávový puk pro snazší vyprázdnění páky (portafilteru). Třícestný ventil umožňuje také zpětný oplach kávovaru pomocí slepé misky či gumové záslepky.
Tělo kávovaru tvoří nerezová ocel. Nerezový rám s povrchovou úpravou komaxit je osazen robustními nerezovými kryty. Zpracování z vysoce kvalitních materiálů zajišťuje jeho dlouhou životnost.
Společnost Rancilio naslouchá přáním svých zákazníků, učí se z předchozích nedokonalostí a snaží se je v nových verzích odstraňovat. Proto si můžete být jistí, že se k vám vždy dostane naprosto vyladěný kávovar, na který se můžete opravdu spolehnout.
Změny v modelu Rancilio Silva
U nového modelu, který je v prodeji od roku 2020, provedl výrobce několik zajímavých změn. Tyto modely poznáte podle černého krytu hlavy.
- nerezový nosný rám (výrazně odolnější než předchozí model)
- nerezová tryska horká voda/pára
- více odolný černý kryt hlavy
- nové filtry (8g a 16g, kompatibilita s pěchovadlem 58,55 mm)
- pěchovadlo dřevěná rukojeť a kovová základna 58 mm (foto viz fotogalerie)
- nové piktogramy na tlačítkách
Pouze spolehlivý kávovar však na přípravu dokonalé kávy nestačí. Základem vynikajícího espressa je také čerstvě pražená káva a kvalitní mlýnek, bez kterého se žádný barista skutečně neobejde. Oba tyto důležité faktory jsou bohužel velice často podceňovány. Pokud si s výběrem vhodného espresso mlýnku a kávy, která vám bude opravdu chutnat, nejste jistí, rádi vám s výběrem pomůžeme. Kávě a světu kolem ní rozumíme a rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti.
Bojler
Izolovaný bojler na vodu / páru. Objem bojleru je 0,3 l.
S izolací docílí kávovar větší tepelné stability bojleru.
Zdroj vody
Možnost použití zásobníku na vodu o objemu cca 2,0 l.
Hlučnost
Kávovar za chodu způsobuje hlučnost nižší než 70 dB.
Hmotnost
14 kg
Příkon
1150 W
Rozměry
- šířka: 235 mm
- hloubka: 290 mm
- výška: 340 mm
Termostaty
- 100 °C - pro regulaci teploty espressa/horké vody
- 140 °C - pro regulaci teploty páry
- 165 °C - bezpečnostní termostat
Příslušenství
- páka (portafilter) s dvouvýpustí
- filtr (košík) 1 porce
- filtr (košík) 2 porce
- gumová záslepka (pro zpětný oplach)
- plastová odměrka 7 g
- pěchovadlo/tamper (kovová základna + dřevěná rukojeť)
Jak na údržbu pákového kávovaru Rancilio Silvia BC PID? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Rancilio Silvia BC PID správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápňování pákového kávovaru?
U jednobojlerového kávovaru Rancilio Silvia BC PID nezapomeňte na správné použití páry a odvzdušnění bojleru.
Jak na odvzdušnění a páru u jednobojlerového kávovaru?
Doporučené příslušenství
Představení kávovaru Rancilio Silvia
Rancilio Silvia PID – představení
První spuštění
Espresso, cappuccino - Rancilio Silvia (a další s 1 okruhem)
Hlavní parametry produktu
Kruhová hlava (Ring group)
Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více1 okruh - jednobojler (single boiler), termoblok
Kávovar, který má jeden okruh (tradiční bojler nebo termoblok), primárně nahřívá na teplotu pro přípravu kávy. Pro použití páry je nutné přepnout na páru, tedy aktivovat zvýšení teploty systému. Počkat než se systém nahřeje a vznikne dostatečné…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VícePřetlakový ventil
Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VícePID regulace teploty s displejem
Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…
VíceVibrační čerpadlo
Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VíceČas extrakce, shot timer
Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…
VíceDávkování kávy manuální
Výdej kávy se spustí přes ovládací prvek, obvykle se jedná o tlačítko, přepínač nebo extrakční páčku. Po výdeji požadovaného množství kávy je nutné výdej ukončit manuálně, tedy opět pomocí tlačítka, přepínače nebo extrakční páčky.
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236