Perfektní, čerstvě upražená arabika z Kuby, která se vyznačuje nulovou kyselostí (aciditou). Pokud hledáte ideální kávu na poctivé espresso, tak tohle je ta pravá.
Kuba – země hořkým vůním a chutím zaslíbená! Teplé a vlhké karibské podnebí nesvědčí jen tabáku, pozornost a obdiv si zaslouží i skvělá kubánská káva, která se na ostrově pěstuje s více než 250letou tradicí.
Káva Cuba, Turquino Lavado má silnou, typicky kávovou chuť se stopami hořké čokolády, kakaa a obilovin. Jsou-li vaše chuťové buňky kávou pravidelně trénované, můžete v ní ucítit i lehce kořeněný nádech tabáku. Celý kávový rituál doprovází příjemná vůně pražených ořechů. Káva má plné tělo a krásnou, bohatou cremu.
Káva je pražená na středně tmavý stupeň RL45, který podtrhuje její nejlepší chuťové vlastnosti a dává vyniknout její přirozené hořkosti.
Zrna kávy Cuba Turquino Lavado pochází z kubánského pohoří Sierra Maestra. Kvůli strmým svahům farmáři sbírají kávu ručně. Následně se zpracovává mokrou metodou a suší na horkém karibském slunci. Kávovníky zde rostou v nižší nadmořské výšce, než je pro arabiku obvyklé (pouze kolem 1000–1200 m n. m.). Kávové třešně proto dozrávají rychleji, díky čemuž mají velmi nízkou, téměř nulovou aciditu, pro kterou je kubánská káva velmi vyhledávaná.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 45 (střední tmavé)
- Doporučená příprava: espresso, moka
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 7,5 až 8 g mleté kávy
- Výstup: 30 ml
- Čas: 25 - 30 vteřin
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 9 barů
- Chuťový profil: Typická kávová chuť s tóny hořké čokolády, kakaa a obilovin. Lehký nádech tabáku. Příjemná hořkost, nulová acidita.
- region/oblast: Cuba, Sierra Maestra
- zpracování: Washed (promytá)
- nadmořská výška: 1000-1200 m
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236