Šlehání mléka
Filtrování Vyčistit filtr
Celkem 2 produkty
Šlehání mléka
Šlehání mléka je baristická dovednost, kterou potřebujete zvládnout pro přípravu skvělého cappuccina. Velmi důležitá je volba správné konvičky na šlehání mléka. Konvičku plníme vždy přibližně do poloviny, proto na různé objemy mléka potřebujeme také různé velikosti konviček.
V našem sortimentu najdete různé velikosti konviček v různých barvách. Dražší konvičky jsou silnostěnné a začátečníkům se potom lépe mléko šlehá. Konvička ze silnostěnného materiálu má větší tepelnou kapacitu. S troškou cviku se ale naučíte mléko šlehat v každé konvičce, takže záleží spíše na tom, kolik se rozhodnete do konvičky investovat. Z praxe můžeme potvrdit, že se velmi hodí mít dvě velikosti konvičky, jednu o objemu 0,35 l a druhou 0,5 až 0,6 l.
Během šlehání je důležité odhadnout teplotu šlehaného mléka, v tomto začátečníkům zase pomůže teploměr na mléko.
Pokud se vám nepodaří dosáhnout výsledků, které si představujete, vše vás můžeme naučit na našem baristickém kurzu.