Vlastní pražírna
Vždy čerstvě upražená
Nejbližší pražení: 21. 11. 2024 v 10:00
Předpokládaná expedice: 21. 11. 2024
Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.
Buna Espresso africano 100%, 250g
Velikost balení
-
následující pražení dnes v 10:00
Ochutnejte kávu z míst, kde se začal psát příběh tohoto podmanivého nápoje. Nápoje, který se nesmazatelně vepsal do historie a dal vzniknout jedné velké kultuře – kultuře kávové.
Směs výběrových arabik Buna Espresso africano doporučujeme všem milovníkům kvalitní kávy, kteří doposud dávali přednost spíše hořkým chutím bez acidity, ale nyní by chtěli vyzkoušet něco nového. V kávě se dokonale snoubí lehká, příjemně hořká chuť se širokou paletou jemných ovocných tónů, ovšem bez příliš výrazné kyselosti.
Tuto směs jsme pro vás namíchali z naprosto výjimečných etiopských káv Sidamo a Yirgacheffe, které díky své přirozeně šťavnaté, sladké chuti kralují všem kávám pěstovaným v této východoafrické oblasti.
Kávy jsme upražili na stupeň RL50, což je střední až středně tmavé pražení. Tento stupeň pražení zmírní kyselost, ale zároveň dává kávě možnost rozvinout svou přirozenou, autentickou chuť, aniž by jí dominovala přílišná hořkost. Crema je hustá a pevná.
Obě kávy jsou upražené samostatně. Směs mícháme až po upražení.
Arabika Sidamo pochází ze stejnojmenného regionu, který se rozkládá na území dřívějšího království Kaffa, kolébky kávovníku. Na pěstování kávy se zde podílejí stovky malých farmářských rodin, jejichž členové sklízejí pouze vyzrálé kávové třešně šetrným ručním způsobem. Tato vysoce kvalitní káva vyniká znamenitou sladce ovocnou chutí a svěžím květinovým aroma.
Arabika Yirgacheffe se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách v jižní části Etiopie, kde má pod příkrovem vyšších stromů ideální podmínky pro rozvinutí těch nejlepších chuťových vlastností. Kávy od drobných farmářů z okolí malého městečka Yirgacheffe patří k těm nejlepším na světě. Vyznačují se mimořádně harmonickou chutí, ve které se dokonale prolíná lehká, příjemná kyselost s ovocnou sladkostí.
Druh kávy: Coffea arabica
- 50 % arabica Ethiopia Sidamo
- 50 % arabica Ethiopia Yirgacheffe
Stupeň pražení: 50 (střední až střední tmavé)
Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtrovaná káva
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 8,5 g mleté kávy
- Výstup: 25-30 ml (22-26 g)
- Čas: 28-33 vteřin
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 9 barů
- Chuťový profil: Příjemná nasládlá chuť šťavnatého ovoce s mírnou kyselostí, kterou harmonicky doplňuje lehká hořkost. Kyselost ani hořkost výrazně nevyčnívají.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236