Vlastní pražírna
Vždy čerstvě upražená
Nejbližší pražení: 05. 12. 2024 v 10:00
Předpokládaná expedice: 05. 12. 2024
Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.
Costa Rica, Tarrazu, RL60, 6x500g
-
následující pražení 05. 12. 2024 v 10:00
-
doprava zdarma
Prémiová káva s naprosto harmonickou chutí. Dokonalé vybalancování chutí a příjemné sladění. Mimořádně příjemná vůně oříšků a karamelu. Fantastická karamelová chuť doplněná o příjemnou aciditu švestek, to je Costa Rica z naší pražírny. Vyladěná pro famózní espresso. Jednoduše perfektní.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
- Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 10 g mleté kávy
- Výstup: 30 ml (25 g)
- Čas: 38 vteřin
- Teplota: 91 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 12. vteřiny)
- Chuťový profil: příjemná lehká karamelová chuť doplněná ovocnou aciditou s tóny švestek
- region/oblast: Tarrazu
- farma/farmář: členové společenství Coopetarrazu, Hacienda Cafetalera Estate
- odrůda: Caturra a Catuai
- zpracování: Washed (promytá)
- nadmořská výška: 1400 - 1550 m
Coopetarrazu obhospodařuje plochu o rozloze 99 hektarů. Producent Cafetalera Estate s pozemkem o rozloze 4 hektary začal s Coopetarrazu spolupracovat v roce 2013, zaměstnává 18 pracovníků na plný úvazek a přes sezónu dalších 8 pracovníků.
Plantáž se rozkládá v horských oblastech v nadmořské výšce 1400 až 1550 m a plantáže jsou charakteristické svým umístěním na příkrých svazích.
Producenti zpracovávají kávu několika způsoby. Jakmile kávu ručně sklidí, hned ji třídí. Při zpracování promytou metodou jsou třešně zbaveny slupky a ponechány v nádržích kvůli procesu fermentace.
Fermentace probíhá 8 - 24 hodin a jakmile jsou zrna připravena, jsou znovu promyta čerstvou vodou. Tento proces dá vyniknout přirozené, příjemné a svěží aciditě.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236