Vlastní pražírna
Vždy čerstvě upražená
Nejbližší pražení: 25. 11. 2024 v 14:00
Předpokládaná expedice: 26. 11. 2024
Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.
Rwanda, Humure, RL55, 10x500g
-
následující pražení 25. 11. 2024 v 14:00
-
doprava zdarma
Výběrová káva Rwanda, Humure vyniká zrny prémiové kvality.
Odhalte přírodní bohatství centrální Afriky v každém šálku! Chuť sladkého nektaru ze zralých hrušek, šťavnatých jahod a jemně hořkého grapefruitu – navíc v doprovodu nevšedního aroma hořké čokolády a lehounké cukrové vaty – to vše předem napovídá, že vás čeká opravdu jedinečný zážitek.
Jedná se zrnkovou kávu s vysokým ohodnocením 86,25 bodů na stupnici definované SCA (Asociace pro výběrovou kávu). Správně se proto označuje atributem VÝBĚROVÁ.
Káva je čerstvě upražená na střední stupeň RL55, abychom vám dopřáli maximální požitek z její autentické a bohaté ovocné chuti. Acidita je stále příjemná, ani hořkost zbytečně nevyčnívá.
Arabika Rwanda, Humure, odrůda Red Bourbon vděčí za své vynikající chuťové vlastnosti jak ideálním podmínkám pro pěstování, tak i vysoké kvalitě celého procesu zpracování. Kávovníky rostou na vulkanické, na živiny velmi bohaté půdě. To je v kombinaci s vysokou nadmořskou výškou 1600 m n.m. a pravidelnými srážkami předpokladem pro správné dozrávání plodů – kávových třešní.
Kávové třešně sklízejí místní farmářské rodiny ručně a odnášejí je do zpracovatelské stanice Humure. Všechny plody se nejprve pečlivě protřídí (nezralé, přezrálé a poškozené třešně se vyhodí) a následně jsou zpracovány suchou metodou (natural). Baho Coffee, provozovatel závodu v Humure, je prémiovou kvalitou kávy proslulý. Velmi si zakládá nejen na vysoké úrovni zpracovatelského procesu, ale současně také aktivně podporuje komunitu místních farmářů. Pomáhá například zajistit dostatek čisté vody a ochranných pomůcek, či šířit osvětu v oblasti hygienických standardů.
Čerstvě upražená zrnková káva z rodinné pražírny.
Ideální káva jako dárek, která potěší i náročné chuťové pohárky.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 55 (střední stupeň)
- Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 9 g mleté kávy (ideálně filtr s pěchováním 41 mm)
- Výstup: 22 g (25 ml)
- Čas: 28 vteřin
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 10. vteřiny)
- Chuťový profil: Plné tělo se sladkým nádechem po zralých jahodách a hruškách, který dokonale doplňují tóny šťavnatého grepu. V aroma lze najít hořkou čokoládu a cukrovou vatu. Příjemná ovocná acidita, lehká hořkost.
- region/oblast: Eastern Rwanda, Gatsibo
- farma/farmář: Humure, Baho Coffee, Emmanuel Rusatira
- odrůda: Red Bourbon
- zpracování: Natural
- nadmořská výška: 1600 m
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236