BUNA CAFÉ pěchovadla strana 1 z 42
Filtrování
Celkem 840 produktů
BUNA CAFÉ pěchovadla
Příprava dokonalého espressa není pro nás jen uměním, je to především věda. Snaha o vytvoření dokonalého výsledku nás neustále žene k posouvání vlastních hranic. K dokonalosti nám na trhu začala chybět kvalitně zpracovaná pěchovadla na kávu (tzv. tampery). Proto jsme se rozhodli pustit se do výroby sami. Naše úsilí se vyplatilo a dnes vedle tamperů vyrábíme další baristické pomůcky – odklepávače a pěchovací stanice.
Maximálně dbáme na kvalitu zpracování a dáváme si opravdu záležet při finálních povrchových úpravách, aby bylo dosaženo nejen luxusního vzhledu, ale také opravdu kvalitního provedení s dlouhou životností.
Při výběru pěchovadla je nejdůležitějším parametrem průměr základny pěchovadla. Nejběžnější profesionální rozměr je 58 mm. Některé filtry ale umožňují pěchovat průměrem základny až 58,55 mm. Pro přípravu jedné kávy je zase možné volit filtr UNI 7/9 g, který vyžaduje základnu 41 mm.
Díky vlastní výrobě vám můžeme nabídnout širokou škálu průměrů základen od 41 do 58,55 mm. Základna pěchovadla je k dispozici v plochém nebo konvexním provedení. My doporučujeme standardní plochou základnu, která se používá nejvíce. Některým baristům se ale lépe pracuje s konvexní základnou, pro ty máme v nabídce i tento tvar.
Vybírat můžete také povrchovou úpravu základny, matnou nebo lesklou. Matná základna je přímo povrch ze soustruhu bez dodatečné povrchové úpravy. Tyto matné základny ale dále leštíme a finální povrchová úprava je pak zrcadlový lesk, na kterém káva méně ulpívá.
Další částí pěchovadla je rukojeť, která je k dispozici v kovovém nebo dřevěném provedení a s povrchovou úpravou olej, lak nebo elox. Olej a lak nanášíme v několika vrstvách a mezi vrstvami ještě brousíme. Díky takto pečlivé ruční práci je výsledek opravdu perfektní.
Doporučujeme nejprve správně vybrat základnu a poté podle preferencí doladit design rukojetí pěchovadla.