Vlastní pražírna
Vždy čerstvě upražená
Nejbližší pražení: 03. 02. 2025 v 14:00
Předpokládaná expedice: 04. 02. 2025
Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.
Kenya, Karumandi, RL55, 250g
Velikost balení
-
následující pražení 03. 02. 2025 v 14:00
-
skladem (3 ks)
Arabika Kenya Karumandi dokáže opravdu příjemně překvapit. Její dokonale harmonické ovocné chuti se totiž jen tak něco nevyrovná. Doporučujeme ji jak na filtr, tak i na svěží ovocné espresso.
Těšit se můžete na příjemné tóny šťavnatého zeleného jablka, hořké čokolády a pravého karamelu. Celý kávový rituál – od momentu, kdy se namletá káva poprvé smísí s vodou, až po dopití poslední kapky – doprovází fantastická nasládlá vůně. Příprava téhle skvělé keňské kávy je prostě zážitek.
Abychom kávě ponechali její zajímavou autentickou chuť, ale současně ji přiblížili co nejširší skupině kávomilců, zvolili jsme středně tmavý stupeň pražení RL55. Připravený nápoj tak nabízí dokonalou kombinaci příjemné hořkosti a lehké přirozené acidity.
Tato káva pochází z teplé rovníkové oblasti ze samotného srdce Keni. Pěstuje se na velmi úrodné vulkanické půdě ve vysoké nadmořské výšce jižně od svahů druhé nejvyšší hory Afriky a národního parku Mount Kenya. Káva zde roste v naprosto ideálních podmínkách, takže kávové třešně mají dostatek času plně dozrát a rozvinout své nejlepší chuťové vlastnosti.
Sklizeň kávy probíhá přes zimu, a to od listopadu do ledna. Zdejší drobní farmáři sklízí pouze zralé kávové plody, které následně prodávají do místní zpracovatelské stanice. Zde se kávové třešně zpracovávají mokrou metodou.
TIP: Hledáte-li skvělou kávu jako dárek, zrnková káva z Keni bude zaručeně trefou do černého. Keňa je považována za jednoho z nejvýznamnějších producentů kvalitní zrnkové kávy na světě.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 55 (střední až střední tmavé)
- Doporučená příprava: espresso, mokka
Doporučená příprava espressa (double espresso, bezedná páka):
- Vstup: 18 g mleté kávy
- Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
- Čas: 38 vteřin
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme 3 bary do 8. - 12. vteřiny, poté pozvolné zvyšování tlaku)
- Chuťový profil: Dokonale harmonická kombinace ovocných tónů s dotykem karamelu a hořké čokolády. Příjemná hořkost a lehká acidita.
- region/oblast: Kenya, Kirinyaga, Karumandi
- farma/farmář: mnoho malých producentů (spolupracující drobní farmáři), v průměru 1 hektar na rodinu
- zpracování: Washed (promytá)
- nadmořská výška: 1500 - 1600 m
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236