Mlýnky na kávu strana 1 z 593
Kategorie
Filtrování
Celkem 11855 produktů
základní manuální espresso mlýnek s perfektním výkonem a kvalitou mletí, 50mm kameny, bezkroková regulace, snadná údržba, skvělý poměr cena/výkon
-
zdarma
-
set 1+1
-
-4,1 %
-
100
-
doporučujeme
kompaktní mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, výkonný motor, 50mm kameny, snadná údržba
-
zdarma
-
set 1+1
-
-3,4 %
-
121
automatický mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, 50mm kameny, tělo mlýnku kovové, snadná údržba, velmi tichý
-
zdarma
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
128
automatický mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, 50mm kameny, tělo mlýnku kovové, snadná údržba, velmi tichý
-
zdarma
-
-5 %
-
118
-
rozbaleno
automatický mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, 50mm kameny, tělo mlýnku kovové, snadná údržba, velmi tichý
-
zdarma
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
128
automatický mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, 50mm kameny, tělo mlýnku kovové, snadná údržba, velmi tichý
-
zdarma
-
set 1+1
-
-8,6 %
-
128
automatický mlýnek s mechanickým časovačem, bezkroková regulace, 50mm kameny, tělo mlýnku kovové, snadná údržba, velmi tichý
-
zdarma
-
set 1+1
-
-6,5 %
-
135
Mlýnky na kávu
Kvalitní mlýnek na kávu je klíčem k dokonalému espressu. Vybíráme pro vás ty nejlepší elektrické a ruční mlýnky od značek Eureka, ECM, Hario, Comandante, Rocket Espresso a od dalších spolehlivých výrobců.
Do sortimentu zařazujeme pouze modely, které vyhovují našim náročným požadavkům. Posuzujeme nejen jejich výkon a kvalitu mletí, ale také precizní zpracování a použití prvotřídních komponentů, a to zejména s důrazem na konstrukci mlecího ústrojí.
Kdo jednou pozná božskou vůni čerstvě namletých kávových zrn, už si nikdy nebude chtít kávu připravovat z něčeho jiného. Čerstvě namletá káva má nejlepší chuť i aroma, musí se ale rychle spotřebovat. To platí jak pro espresso, tak pro alternativní metody.
Jak vybrat mlýnek na kávu
Před nákupem si nejdříve ujasněte, na co budete kávomlýnek používat – na espresso, alternativu, nebo na obojí? Podle toho budete totiž nastavovat správnou hrubost mletí, pro kterou musí být váš nový mlýnek způsobilý.
Zaměřte se také na kvalitu zpracování a jednotlivé díly. Vybírejte mlýnky s mlecími kameny, nikoliv ty s noži, které bohužel nezaručují konzistentní výsledek.
Při výběru mlýnku je důležitá také jeho celková velikost, průměr mlecích kamenů, výkon motoru, produktivita a další vybavení či funkce, které mohou baristům mletí kávy výrazně zpříjemnit.
Mlýnek na espresso
Kvalitní mlýnek na kávu hraje v přípravě espressa stejně důležitou roli jako kávovar, jeho výběr proto určitě nepodceňujte. Espresso je naší specialitou, díky tomu u nás naleznete opravdu širokou nabídku spolehlivých elektrických mlýnků od renomovaných světových značek. Prodáváme jak základní, cenově zajímavé modely, tak i espresso mlýnky vyšší třídy.
Domácí espresso mlýnky
Jednoduchá obsluha, kvalitní provedení, kompaktní rozměry a dokonalé mletí – to jsou hlavní parametry domácího espresso mlýnku. Mezi naše nejoblíbenější modely patří espresso mlýnek Eureka Mignon Specialita. V jeho cenové kategorii se mu jen tak něco nevyrovná, a to co do výkonu i zpracování. K jeho přednostem patří rychlé a konzistentní mletí, proto mlýnky Eureka Mignon Specialita i my sami používáme v našem školícím centru.
Levné mlýnky na espresso
Pojďme si to říci na rovinu – každý kvalitní mlýnek na espresso něco stojí. Přesto v naší nabídce naleznete i cenově zajímavé mlýnky, jako jsou například Eureka Mignon Manuale nebo Rancilio Rocky Doserless.
Elektrické mlýnky
Na espresso se nejčastěji používají elektrické mlýnky s mletím přímo do páky (portafilteru). Dělíme je na manuální, u kterých barista ovládá dávkování kávy stisknutím a podržením tlačítka, a automatické, vybavené časovačem nebo přímo zabudovanou digitální váhou.
Mlýnky s displejem
Mlýnek na kávu s displejem dokáže baristům usnadnit spoustu práce. Jeho ovládání je rychlejší a přesnější. Mlýnky vybavené displejem také skoro ve všech případech disponují časovačem neboli automatickým dávkováním. To je velice užitečná funkcionalita, díky které připravíte každé espresso ze stejného množství kávy.
Přehledný displej má například univerzální mlýnek Eureka Mignon Perfetto nebo designový mlýnek Rocket Espresso Faustino 3.1. Mezi profesionálními modely musíme vyzdvihnout barevný dotykový displej u mlýnku Eureka Helios 65, který zajistí bezproblémový a plynulý provoz i v rušné kavárně.
Mlýnky s mlecími kameny
Jak už jsme zmínili v úvodu, vždy raději volte mlýnek s mlecími kameny, ať už s plochými nebo kónickými. Mlýnek vybavený noži totiž nikdy nezajistí konzistentní mletí a káva nebude homogenní; spíše než namletá, bude nasekaná na nesymetrické kousky. U mlýnku s noži také nebudete moci nastavovat hrubost mletí.
Mlecí kameny bývají buď ocelové nebo keramické. Ty keramické jsou křehčí a používají se hlavně u ručních mlýnků. Na espresso určitě dáváme přednost ocelovým kamenům, které jsou pro nás mnohem zajímavější volbou. Jejich výhodou je odolnost, vysoká ostrost, snadná údržba a při správném nastavení hrubosti také perfektní výsledek. Ocelové kameny mohou být navíc opatřeny i speciální povrchovou úpravou pro maximální prodloužení jejich životnosti. To se hodí zejména do velmi vytížených provozů.
Celé mlecí ústrojí by mělo být vyrobené z kvalitních materiálů – proto v naší nabídce nemáme jinak oblíbený mlýnek na kávu Baratza, který bohužel obsahuje plastové součástky.
Profesionální espresso mlýnky
Profesionální espresso mlýnek je základním pilířem každé kavárny. Důležitou roli hraje nejen bezvadný výsledek, ale také rychlost mletí, aby mlýnek zvládnul i náročný provoz. Velkou výhodou jsou pokročilé funkce, jako je například automatické dávkování, které dokáží přípravu kávy výrazně urychlit. V naší nabídce najdete pouze profesionální mlýnky, na které je opravdu spolehnutí. Za absolutní špičku považujeme například modely Eureka Atom Specialty 75 nebo ECM V – Titan 64.
Mlýnek pro alternativu
Ani u přípravy kávy s pomocí filtru, french pressu nebo moka konvičky se bez kvalitního mlýnku neobejdete, chcete-li si na ní opravdu pochutnat. Mlýnek pro alternativu můžete vybírat buď elektrický, u kterého se vyplatí sledovat podobná kritéria jako u espressa, nebo ruční, kde budete muset zastat veškerou práci sami.
Mlýnky na filtrovanou kávu
Jako spolehlivý mlýnek na filtr se nám osvědčil elektrický model Eureka Mignon Filtro. Velmi oblíbené jsou ale i ruční mlýnky Hario a Comandante.
Retro mlýnky
Retro mlýnky na kávu nabízejí léty prověřený, ale nestárnoucí design. Každé otočení kličkou jakoby vás přeneslo o několik let nazpátek; vzduch se nasytí úžasnou vůní a mletí kávy se promění v rituál.
O stylové mletí se postará například ruční mlýnek Ecocoffee Nostalgia nebo dřevěný mlýnek Hario Standard.
Ruční mlýnky na kávu
Ruční mlýnky ale nemusí být pouze retro. Kvalitní ruční mlýnky Comandante a Eureka Baby v sobě spojují osvědčenou klasiku a nejnovější technologie, jako je například precizní nastavování hrubosti nebo inovativní zpracování mlecích kamenů – to vše navíc v elegantním moderním těle. Očekávejte mletí na naprosto profesionální úrovni, a přitom snadné použití a kompaktní rozměry. Využít je lze nejen pro alternativu, ale i na espresso. Jsou perfektní jak na doma, tak na cestování.
Jak nastavit správnou hrubost mletí kávy
Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinou hrubost mletí. Jedině se správně nastaveným mlýnkem docílíte té nejlepší chuti a dokonalého výsledku.
Mletí kávy na espresso
Na espresso se káva mele jemněji – pro lepší představu lze její konzistenci přirovnat k polohrubé mouce. Příliš hrubé mletí vede ke zkrácení času extrakce, připravená káva bude mít slabou chuť, barvu i aroma. Tomuto stavu říkáme, že káva bude tzv. podextrahovaná. Příliš jemné mletí čas extrakce naopak prodlužuje; káva bude hořká (u světle pražených zrn trpká) a tzv. přeextrahovaná.
Nezapomeňte, že na espresso je také potřeba kávu přesně odvážit. Rozdíl v chuti a konzistenci nápoje může způsobit i pár gramů. K tomu určitě budete potřebovat kvalitní baristickou váhu.
Mletí kávy do moka konvičky
Na přípravu moka kávy je ideální mletí středně hrubé. Namletá káva by měla být hrubší než na espresso, ale jemnější než na filtr – někomu může připomínat hrubou mouku. Extrahovaná káva má ze středu moka konvičky vytékat pozvolna a pravidelně. Při špatně zvoleném stupni hrubosti bude spíše stříkat všude kolem.
Mletí kávy na filtr
Filtrovaná káva, ať už v případě použití chemexu, dripperu nebo překapávače, vyžaduje hrubší mletí než předchozí metody. Umletou kávu na filtr si můžete představit jako zrnka krupicového cukru.
Mletí kávy do french pressu
Nejhrubší stupeň mletí budete potřebovat na french press. Cílem je, aby se namletá káva dostatečně vylouhovala a současně se do připravovaného nápoje dostalo skrz filtrační sítko co nejméně drobných částí mleté kávy a kávového prachu.
Kvalitní zrnková káva
Čerstvá a kvalitně upražená káva je samozřejmostí, bez které výsledek nezachrání ani ten nejlepší mlýnek nebo kávovar. Zrnkovou kávu skladujte na tmavém, suchém, chladném místě a nejlépe bez přístupu vzduchu. Po namletí ji spotřebujte co nejdříve, ideálně ihned.