Lelit Bianca PL162T V3, white
Barevné provedení
-
skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
-
doprava zdarma
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Experimentujte s každým šálkem espressa a vychutnejte si i ty nejjemnější rozdíly mezi různými stupni pražení s kávovarem Lelit Bianca! Jedná se o model se dvěma bojlery, hlavou E61 a manuální regulací průtoku vody (flow control).
Espresso kávovar Lelit Bianca, vlajková loď renomované italské značky Lelit, vám dá maximální kontrolu nad celým procesem extrakce kávy. Umožní vám svobodně profilovat tlak, kontrolovat preinfuzi a získat tak to nejlepší z každého kávového zrna.
Kávovar nemá standardní mechanickou preinfuzi, která je typická pro hlavy E61. Baristé buď mohou pracovat s tlakem pomocí pádla, nebo nastavit preinfuzi a využít funkci low-flow prostřednictvím displeje.
Díky regulačnímu šroubu lze navíc měnit maximální tlak čerpadla až do výše 12 barů. Zvolená hodnota ovlivní preinfuzi i chování pádla. S kávovarem Lelit Bianca budete mít přípravu espressa zcela ve svých rukou.
Kávovar je dále vybaven dvěma tlakoměry. Druhý tlakoměr je instalován přímo do hlavy E61, proto je informace o tlaku v průběhu extrakce maximálně přesná.
Elegantní doplňky z javorového dřeva – madla ventilů, pádlo, rukojeť páky i nohy kávovaru – ještě více podtrhují luxusní vzhled tohoto precizně zpracovaného stroje. Nohy jsou navíc výškově nastavitelné a přizpůsobí se každému povrchu.
Samozřejmostí je páka s profesionálním rozměrem filtru 58 mm. Do detailu propracovaná výpust zajišťuje přesnou distribuci kávy do šálku, takže ani kapka neskončí vedle.
K velkým výhodám patří i neobvyklé uložení zásobníku na vodu. Ten je umístěn v nerezovém nosiči, který můžete libovolně zavěsit na zadní nebo obě boční stěny kávovaru. Kávovar se tak přizpůsobí potřebám a dispozicím kuchyně, nikoliv naopak.
Tělo kávovaru tvoří nerezová ocel AISI 304. Trysky na horkou vodu a páru jsou „cool touch“, proto se o ně při manipulaci nespálíte. Navíc se i snadno čistí.
Model dále disponuje chytrým řízením spotřeby el. energie. To vám umožní nastavit režim spánku, při kterém se vypne nahřívání pracovního (parního) bojleru. Espresso bojler udržuje během tohoto módu stálou teplotu 70 °C, díky čemuž nepřijdete o pasivní ohřev šálků. Po zapnutí se kávovar plně nahřeje do 10 minut.
Napojení na vodovodní řad
Doporučený vstupní tlak je 2-3 bar, tlak by neměl překročit 5 bar. Pokud je vyšší je nutné snížení. Připojení je 1/4" redukovaná na 3/8", přibalená tlaková hadice 3/8"M - 3/8"M 1,8m
V balení naleznete toto příslušenství
- páka s dvouvýpustí
- bezedná páka s filtrem 18/20 g
- filtr (košík) 1 porce
- filtr (košík) 2 porce
- slepý filtr
- změkčovač vody
- Lelit tamper nerezový s hliníkovou rukojetí
- plastová odměrka
- kartáček na čištění hlavy
- utěrka mikrovlákno
- volitelná tryska na páru
- vybavení pro připojení na vodu
- mřížka na espresso hrníček
Jak na údržbu pákového kávovaru Lelit Bianca PL162T V3, white? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Lelit Bianca PL162T V3, white správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Představení kávovaru Lelit Bianca PL162T
Profilování tlaku
Výukové video
Použití Lelit změkčovače
Zpětný oplach
Hlavní parametry produktu
E61 hlava
V 60. letech minulého století přišla na trh nová technologie, která se brzy stala jedním z nejrozšířenějších principů stabilizace teploty vody při extrakci kávy. Hlava E61 je připojena na okruh vody (bojler), voda v bojleru potom cirkuluje přes…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více2 okruhy nezávislé - dvoubojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler
Kávovar, který disponuje dvěma nezávislými okruhy (dvoubojlerový), nabízí nejen maximální komfort použití, ale také dokonalou kontrolu nad systémem a perfektní tepelnou stabilitu. V kávovaru jsou dva oddělené okruhy/bojlery a každý má své topné…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VícePID regulace teploty s displejem
Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…
VíceRotační čerpadlo
Rotační čerpadlo se používá v profesionálních kávovarech a ve vyšší třídě domácích kávovarů. Pohání ho robustní elektromotor a jak už název napovídá, funguje na principu rotace. Je možné přímo na čerpadle pomocí šroubu (bypass) nastavit požadovaný…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VícePřímé napojení na vodu
Přímé napojení na vodu znamená, že kávovar můžete připojit na vodovodní řad. V případě přímého napojení kávovaru na vodu, doporučujeme mezi zdroj vody a kávovar napojit vhodný filtr na vodu (změkčovač).Kávovary s možností napojení na řad disponují…
VíceČas extrakce, shot timer
Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…
VíceProfilování tlaku - regulace průtoku (flow control)
Jedná se o dostupnější variantu regulování tlaku během extrakce a je možné takto vybavit všechny kávovary s hlavou E61. Regulování průtoku vody do hlavy kávovaru ovlivňuje tlak během extrakce. Funguje to tak, že čerpadlo dodává do systému definovaný…
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236