Vlastní pražírna
Vždy čerstvě upražená
Nejbližší pražení: 25. 11. 2024 v 14:00
Předpokládaná expedice: 26. 11. 2024
Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.
Kenya, Kegwa, RL55, 1000g
Velikost balení
-
následující pražení 25. 11. 2024 v 14:00
-
poslední kus skladem
Výběrová káva Kenya, Kegwa – prémiová arabika s fantasticky harmonickou chutí šťavnatého ovoce. Za nás rozhodně jedna z nejlepších káv v našem sortimentu. Perfektní na ovocné espresso, filtr i do moka konvičky.
Těšte se na bohatou symfonii chutí pod taktovkou zeleného jablka a pravého karamelu. Čeká vás božská souhra hořkosti a acidity; každý doušek vyniká neobyčejnou ovocnou sladkostí. Tato dokonalá káva z Keni se navíc může pochlubit i výrazně nasládlou vůní.
Střední stupeň pražení RL55 podtrhuje její skvělou přirozenou chuť. Kyselost je příjemná, převažuje nad mírnou hořkostí.
Zrnková káva Kenya, Kegwa se právem pyšní statusem VÝBĚROVÁ – na stupnici stanovené SCA (Asociace pro výběrovou kávu) obdržela vysoké hodnocení 83,75 bodů.
Keňa patří mezi významné světové producenty vysoce kvalitní kávy. Kávová zrna odrůdy Batian jsou relativně velká a v chuti nezapřou svůj horský původ. Jedná se o velmi mladou odrůdu vyšlechtěnou v roce 2010, která vyniká mimořádnou kvalitou, odolností a velkými výnosy. Zajímavostí je také velmi ranná plodnost, a to přibližně již po dvou letech od vysazení. Odrůda Batian se hojně pěstuje v rovníkové oblasti nedaleko sopečného masivu Mount Kenya, podle kterého také získala svůj název – Batian je jeho hlavním, nejvyšším vrcholem.
Kávové třešně v keňských vysočinách dozrávají pomalu během zimního období; malé farmářské rodiny je sklízejí od listopadu až do ledna. Pečlivě vybírají pouze zralé plody a prodávají je do místní zpracovatelské a promývací stanice, kde je káva zpracována mokrou metodou. Většina zdejších farmářů nevlastní více než asi 1 hektar pozemku. Produkce je poměrně omezená, ale má výjimečný aromatický a chuťový potenciál. To platí obzvláště u kávy pěstované ve vysokých nadmořských výškách.
TIP: Kvalitní káva jako dárek pro milovníky světlejšího pražení, kteří si libují v prémiové chuti.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 55 (střední stupeň)
- Doporučená příprava: espresso, filtr, french press
Doporučená příprava espressa (double espresso, bezedná páka):
- Vstup: 18 g mleté kávy
- Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
- Čas: 25–38 vteřin (podle preferencí na míru acidity)
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme 3 bary do 8. - 12. vteřiny, poté pozvolné zvyšování tlaku)
- Chuťový profil: Šťavnatá ovocná chuť, kterou podtrhují tóny po zeleném jablku a karamelu. Hořkost je mírná, převažuje svěží a příjemná acidita.
- region/oblast: Kenya, Kirinyaga County
- farma/farmář: mnoho malých producentů (spolupracující drobní farmáři), v průměru 1 hektar na rodinu
- zpracování: Washed AA (promytá)
- nadmořská výška: 1500 - 1600 m
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236