ECM Mechanika V Slim
-
je nám líto, prodej byl ukončen
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Jedná se o opravdu velmi kompaktní kávovar v segmentu výměníkových/dvouokruhových kávovarů (tzv. HX – Heat Exchanger) s vibračním čerpadlem. Přes jeho praktické rozměry disponuje velkým nerezovým bojlerem o objemu 2,2 l.
Samozřejmostí je patentovaná ECM hlava E61 a také snadný přístup k nastavování přetlakového ventilu – tato možnost uživatelsky jednoduché regulace tlaku extrakce je také velmi nadstandardní a užitečná funkcionalita. Jednoznačně jeden z nejkompaktnějších HX kávovarů na trhu.
ECM těží z dlouholetých zkušeností a odborných znalostí, které jsou při výrobě kávovarů a mlýnků velmi důležité. Jejich citlivost tkví v detailu, takže každý přístroj skutečně upoutá vaši pozornost. Zároveň jsou použity komponenty té nejvyšší kvality, což zaručuje dlouhou životnost přístroje.
Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.
Bojler
Nerezový bojler o objemu 2,2 l.
Odpadní nádobka
Odjímatelná nerezová nádobka o objemu 0,85 l
Tryska na páru / horkou vodu
Profesionální nerezová tryska se dvěma vývody.
Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu o objemu 2,8 l. Jednoduchý přístup k zásobníku přes odjímatelný tác na nahřívání šálků.
Tlakoměr
Tlakoměr pro kontrolu tlaku během extrakce.
NSF certifikace
Ne.
Příslušenství
- pochromovaná mosazná páka s jednovýpustí
- pochromovaná mosazná páka s dvouvýpustí
- slepá miska
- filtr 1-šálkový
- filtr 2-šálkový
- plastový tamper
- kartáček na čištění hlavy
- návod k použití
Tamper
Pro originální filtry je nutné použít tamper s průměrem základny 58 mm.
Jak na údržbu pákového kávovaru ECM Mechanika V Slim? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar ECM Mechanika V Slim správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Hlavní parametry produktu
E61 hlava
V 60. letech minulého století přišla na trh nová technologie, která se brzy stala jedním z nejrozšířenějších principů stabilizace teploty vody při extrakci kávy. Hlava E61 je připojena na okruh vody (bojler), voda v bojleru potom cirkuluje přes…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výměník
Kávovar se systémem bojlerů HX, tedy výměník, umožňuje velmi komfortní obsluhu při přípravě mléčných nápojů (šlehání mléka). Je možné současně vařit espresso a šlehat mléko. Pára je ihned k dispozici bez čekání.HX funguje tak, že máme k dispozici 2…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VícePřetlakový ventil
Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VícePresostat
Regulace teploty na základě vzájemného vztahu teploty a tlaku. Využívá se principu, že s vyšší teplotou roste tlak a obráceně. Presostat má citlivou membránu, která dává řídící jednotce zpětnou vazbu o tlaku a podle toho topné těleso spíná a vypíná.…
VíceVibrační čerpadlo
Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236