Rancilio Silvia BC, black
Barevné provedení
-
doporučujeme
-
skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
-
doprava zdarma
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento kávovar můžeme vybavit vlastní elektronikou – PID regulací teploty a dalšími funkcionalitami (certifikace CE).
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Další varianty tohoto produktu
Speciálně upravený kávovar Rancilio Silvia z edice BC (BUNA CAFÉ) nabízí uživatelům v porovnání se základním modelem Rancilio Silvia E celou řadu výhod.
Kávovar automaticky nepřechází do úsporného režimu, má sníženou hlučnost/vibrace a vyniká velice kultivovaným chodem. Tlakovou hadici izolujeme speciálním materiálem, takže nedochází k přenosu vibrací na tělo kávovaru.
Původní difusor nainstalovaný výrobcem jsme vyměnili za nový, který prošel speciální úpravou. Díky tomu můžete svůj kávovar kdykoli v budoucnu osadit precizními sprchami IMS, aniž byste jej museli převážet do servisu. Kávovary vyrobené po roce 2020 nelze bez upraveného difusoru precizními sprchami osadit, jelikož je průměr původního difusoru o několik setin milimetru větší než průměr sprch.
Originální sprchu, kterou výrobce standardně osazuje modely Rancilio Silvia, jsme nahradili upravenou sprchou se speciálně zahloubeným středem. Společně se zápustným šroubem vytváří specifický tvar sprchy rovnou plochu, která vede k lepší soudržnosti kávového puku. To přispívá ke konzistentní extrakci espressa.
Izolace tlakové hadice.
Snížení vibrací a hlučnosti – vibrace kávovaru jsme změřili a maximálně utlumili. Úprava zahrnuje také změnu polohy čerpadla.
Kávovar před a po osazení upraveným difusorem a sprchou se zápustným středem.
Kávovar Rancilio Silvia E má z našeho pohledu jednu výraznou slabinu – automatický přechod do úsporného režimu. Tato pro nás zcela nepřijatelná funkcionalita je do kávovaru naprogramována na základě regulací EU, které výrobci při prodeji určitého počtu výrobků toto pravidlo nařizují. Na ostatní trhy mimo EU se ovšem stále prodává „klasická“ Silvie. A právě takovou Silvii chceme nabízet i v BUNA CAFÉ. Proto jsme se rozhodli upravit tento populární kávovar tak, aby byl dostupný i pro všechny naše zákazníky. Díky naší edici BC si tudíž můžete pořídit spolehlivý, ověřený espresso kávovar, na kterém si připravíte dokonalou kávu bez zbytečných kompromisů.
Italská společnost Rancilio se orientuje především na trh s profesionálními kávovary a baristickým vybavením. Zkušenosti získané z této oblasti promítla i do svého jediného domácího modelu – oblíbeného kávovaru Rancilio Silvia, který se proto pyšní naprosto profesionálními parametry. Hledáte-li skvělý kávovar za rozumnou cenu, s kávovarem Rancilio Silvia nemůžete šlápnout vedle.
Kávovar je vybaven velkým mosazným bojlerem s kapacitou 0,3 litru, který společně s mohutnou mosaznou hlavou s profesionálním rozměrem 58 mm přispívá k jeho vynikající tepelné stabilitě. Společně s kávovarem dodáváme také masivní portafilter/páku s ergonomicky tvarovanou rukojetí a filtry na jednu i dvě porce kávy.
Baristy potěší také výkonná nerezová tryska na páru, která je ke kávovaru uchycena kloubem. Ten umožňuje všestranný pohyb a usnadňuje šlehání mléka v konvičkách nejrůznějších velikostí i tvarů. Na kávovaru bez problému připravíte mléčné speciality, jako jsou například cappuccino a caffè latté. Volbou režimu horká voda lze na kávovaru připravit i prodloužené espresso.
Velkokapacitní zásobník na vodu s vrchním plněním a objemem 2,4 litru zajišťuje dlouhý provoz bez nutnosti vodu neustále doplňovat. Milovníci espressa ocení i pasivní nahřívání šálků – v nahřátém šálku si svou kávu více vychutnáte, udrží si lépe tu správnou teplotu a aroma.
Tělo kávovaru je vyrobeno z nerezové oceli. Nerezový rám s povrchovou úpravou komaxit je osazen mohutnými kryty – kávovar proto vyniká dlouhou životností.
Pozornost si zaslouží i důležité bezpečnostní prvky. Kávovar obsahuje tři termostaty – jeden pro teplotu kávy, druhý pro teplotu páry, třetí proti přehřátí bojleru s možností resetu po odšroubování a odklopení vrchního krytu. Třícestný ventil slouží k uvolnění tlaku vody z hlavy kávovaru po extrakci kávy. Přebytečná voda je uvolněna do odkapávače. Výsledkem je mimo jiné vyschlý kávový puk pro snazší vyprázdnění páky (portafilteru). Třícestný ventil umožňuje také zpětný oplach kávovaru pomocí slepé misky či gumové záslepky.
Společnost Rancilio naslouchá přáním svých zákazníků, učí se z předchozích nedokonalostí a snaží se je v nových verzích odstraňovat. Vždy se k vám proto dostane naprosto vyladěný kávovar, a to navíc za rozumnou cenu.
Změny v modelu Rancilio Silva
U nového modelu, který je v prodeji od roku 2020, provedl výrobce několik zajímavých změn. Tyto modely poznáte podle černého krytu hlavy.
- nerezový nosný rám (výrazně odolnější než předchozí model)
- nerezová tryska horká voda/pára
- více odolný černý kryt hlavy
- nové filtry (8g a 16g, kompatibilita s pěchovadlem 58,55 mm)
- pěchovadlo: dřevěná rukojeť a kovová základna 58 mm (foto viz fotogalerie)
- nové piktogramy na tlačítkách
Pamatujte, že nutnou podmínkou správné přípravy vynikajícího espressa není jen spolehlivý kávovar, ale také kvalitní mlýnek a čerstvě pražená káva. Oba tyto důležité faktory jsou bohužel velice často podceňovány. S výběrem vhodného espresso mlýnku a kávy, která vám bude opravdu chutnat, vám v případě zájmu rádi poradíme. Kávě a světu kolem ní rozumíme a rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti.
Bojler
Izolovaný bojler na vodu / páru. Objem bojleru je 0,3 l.
S izolací docílí kávovar větší tepelné stability bojleru. Mechanické termostaty budou spínat v delších časových intervalech.
Hlučnost
Kávovar za chodu způsobuje hlučnost nižší než 70 dB.
Termostaty
- 100 °C - pro regulaci teploty espressa/horké vody
- 140 °C - pro regulaci teploty páry
- 165 °C - bezpečnostní termostat
Příslušenství
- páka (portafilter) s dvouvýpustí
- filtr (košík) 1 porce
- filtr (košík) 2 porce
- gumová záslepka (pro zpětný oplach)
- plastová odměrka 7 g
- pěchovadlo/tamper (kovová základna + dřevěná rukojeť)
Jak na údržbu pákového kávovaru Rancilio Silvia BC, black? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Rancilio Silvia BC, black správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápňování pákového kávovaru?
U jednobojlerového kávovaru Rancilio Silvia BC, black nezapomeňte na správné použití páry a odvzdušnění bojleru.
Jak na odvzdušnění a páru u jednobojlerového kávovaru?
Doporučené příslušenství
Představení kávovaru Rancilio Silvia
Rozdíly mezi modely Rancilio Silvia E a Rancilio Silvia BC.
První spuštění
Espresso, cappuccino - Rancilio Silvia (a další s 1 okruhem)
Hlavní parametry produktu
Kruhová hlava (Ring group)
Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více1 okruh - jednobojler (single boiler), termoblok
Kávovar, který má jeden okruh (tradiční bojler nebo termoblok), primárně nahřívá na teplotu pro přípravu kávy. Pro použití páry je nutné přepnout na páru, tedy aktivovat zvýšení teploty systému. Počkat než se systém nahřeje a vznikne dostatečné…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VícePřetlakový ventil
Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VíceTermostat
Bimetalový termostat je základní technologie ohřevu v kávovarech. Je méně přesný než ostatní technologie (větší hystereze, větší kolísání teploty). Termostat je vždy definovaný pro určitou teplotu, není tedy možné teplotu měnit.
VíceVibrační čerpadlo
Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VíceDávkování kávy manuální
Výdej kávy se spustí přes ovládací prvek, obvykle se jedná o tlačítko, přepínač nebo extrakční páčku. Po výdeji požadovaného množství kávy je nutné výdej ukončit manuálně, tedy opět pomocí tlačítka, přepínače nebo extrakční páčky.
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236